Over Nieske

Al een aantal jaren werkt Nieske als mentaal begeleider in de topsport. Nadat ze in 2012 afstudeerde als Master Bewegingswetenschappen startte ze met de postacademische opleiding tot praktijksportpsycholoog. In 2017 behaalde ze haar accreditatie tot VSPN® Sportpsycholoog. Sindsdien voert ze haar eigen praktijk, waarin ze al vele verschillende sporters heeft begeleid (o.a. atletiek, turnen, acrogym, zwemmen, judo, wielrennen, shorttrack, voetbal, hockey, paardensport, fierljeppen).

Naast haar werkzaamheden als VSPN® Sportpsycholoog werkt Nieske een deel van de week als studiecoach op de Topsport Talentschool in Heerenveen en als expert topsportleefstijl voor TeamNL Centrum Noord. De gehele week werkt ze in de sport, met talentvolle sporters en staf, met als doel om de sporters te laten presteren op het niveau dat ze in zich hebben. Haar achtergrond als sportpsycholoog gebruikt ze om sporters aan te sturen en te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

De sport die Nieske zelf tot haar negentiende op internationaal niveau beoefende is ritmische gymnastiek. Op haar twintigste startte Nieske met volleyballen, de sport die ze tot op dit moment met veel plezier en fanatisme beoefent. In de zomer vind je haar op het beachvolleybalveld.

Behaalde diploma’s

  • Bachelor en Master Bewegingswetenschappen (MSc)
  • Postacademische opleiding tot praktijksportpsycholoog (VSPN® Sportpsycholoog)

Afgeronde cursussen

  • JTI/Action Type®
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)