Over Nieske

Al een aantal jaren werkt Nieske als mentaal begeleider in de topsport. Nadat ze in 2012 afstudeerde als Master bewegingswetenschappen startte ze met de postacademische opleiding tot praktijksportpsycholoog. In 2017 behaalde ze haar accreditatie tot Sportpsycholoog VSPN®. Sindsdien heeft ze haar eigen sportpsychologiepraktijk, waarin ze al vele verschillende sporters heeft begeleid (o.a. atletiek, turnen, acrogym, zwemmen, judo, wielrennen, schaatsen, shorttrack, voetbal, hockey, paardensport, tennis, kaatsen en fierljeppen).

Naast werken in haar eigen praktijk heeft Nieske de afgelopen jaren voor verschillende organisaties gewerkt. Ze is studiecoach geweest op de topsporttalentschool in Heerenveen en is onderdeel geweest van het expertteam prestatiegedrag van TeamNL. Momenteel combineert ze het werken in haar eigen praktijk met werken voor de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Ook werkt ze als docent mentale kracht binnen het meldkamerdomein van de politie.

De sport die Nieske zelf tot haar negentiende op internationaal niveau beoefende is ritmische gymnastiek. Op haar twintigste startte Nieske met volleyballen, de sport die ze tot op dit moment met veel plezier en fanatisme beoefent. In de zomer vind je haar op het beachvolleybalveld.

Behaalde diploma’s

  • Bachelor en master bewegingswetenschappen
  • Postacademische opleiding tot praktijksportpsycholoog (Sportpsycholoog VSPN ®)

Afgeronde cursussen

  • JTI/Action Type ®
  • Acceptance and Commitment Training (ACT)
  • XOET accreditatie