beter voelen, in plaats van je beter voelen

Mindful run

Wat is Mindful Run?

Mindful Run® is een methode waarin (hard)lopen gecombineerd wordt met mindfulness en ademhalingstechnieken. Mindfulness is bewust de aandacht brengen naar het huidige moment met een open en niet-kritische houding. Mindful Run® leert je tijdens het toepassen van verschillende looptechnieken te luisteren naar je lichaam. Door meer in het hier en nu te lopen, bewust te zijn van je loophouding/techniek en de energie in het lichaam leer je je hoofd leegmaken en te genieten van het moment. Ademhalingstechnieken worden toegepast om het maximale rendement uit de ademhaling te halen. Het doel is: ontspannen tijdens het inspannen, in het hier en nu zijn en beter voelen. Heerlijk als je – net als ik – soms het gevoel hebt dat je geleefd wordt.

stress verminderen en gezondheid verbeteren

Mindful Run helpt bij het verminderen van stress, door tijdens het hardlopen de aandacht te richten op het huidige moment. Daardoor is Mindful Run niet alleen goed voor de mentale gesteldheid, maar ook voor de gezondheid.

efficienter hardlopen en meer genieten

Door je bewust te zijn van je lichaam tijdens het hardlopen, kun je beter letten op je loophouding en looptechniek, wat blessures kan helpen voorkomen en je loop efficiëntie kan verbeteren.

luisteren naar je lijf en grenzen respecteren

Mindful Run bevordert de verbinding tussen hart, hoofd en lijf. Dit helpt je om beter te luisteren naar je lichaamssignalen en grenzen te respecteren, wat bijdraagt aan een meer gebalanceerde en duurzame benadering van hardlopen.

5-weekse cursus mindful run

Wil je in groepsverband leren hoe je mindful kunt hardlopen, dan is de 5-weekse Mindful Run® cursus geschikt voor jou. Zowel de beginnende als de gevorderde hardloper kan hieraan meedoen. We oefenen tijdens inspanning, maar het mooie van de cursus is dat je de aangeleerde technieken kunt toepassen in je hele leven.

De 5-weekse cursus is opgezet volgens de officiële Mindful Run® methode. Een cursus bestaat uit vijf trainingen van anderhalf uur. Elke training heeft een ander thema. De kosten van de 5-weekse cursus bedragen €129. 

Een training kan er als volgt uitzien:

09.30 uur

rustig warmlopen of andere warmingup oefeningen

09.45 uur

ademhalingstechnieken, yoga of core stability oefeningen

10.00 uur

hardlopen als beleving, beter leren voelen

10.20 uur

hardloop specifieke oefeningen

10.45 uur

body scan en cooling down

11.00 uur

einde training

data en locaties

Ik bied cursussen aan in Leeuwarden en in Heerenveen. In Leeuwarden zijn de trainingen in het Rengerspark en in het Leeuwarder bos, op maandag eind van de middag of op woensdagochtend. In Heerenveen zijn de trainingen bij het Heidemeertje en in de bossen van Oranjewoud, op woensdagavond of op zondagochtend. In september starten er nieuwe cursussen. Klik op het aanmeldformulier voor een overzicht van alle data en tijdstippen.

Wil je met mij gaan hardlopen in Leeuwarden of in Heerenveen, meld je dan nu aan! Als je op de onderstaande knop klikt, dan word je doorgelinkt naar het aanmeldformulier op de Mindful Run® website. Wil je meer lezen over de Mindful Run® methode, kijk dan op de officiële website van Mindful Run®.